Els nuclis

La Vila de Camprodon és el cap del municipi i està envoltada d’altres nuclis urbans i veïnats de personalitats i característiques pròpies. Enamora’t del poble de postal de Beget, passeja per les ruïnes de Rocabruna, gaudeix de la natura i la fauna de Cavallera o viu de prop la història de Salarsa mentre descobreixes els nuclis del nostre municipi.

Concretament, la Vila de Camprodon comprèn la Colònia d’Estabanell, el veïnat de Cavallera, les cases pairals de Mariner, Sitjar i Resclusanys, el veïnat de Freixenet, la urbanització de Font Rubí i, ja dins de l’Alta Garrotxa, els pobles de Rocabruna i Beget. També en formen part Bolós, Bestraçà o Creixenturri.

Rocabruna

Rocabruna, situat a uns 972 metres d’altitud, és un municipi de pocs habitants que se situa al costat de Beget i desprèn l’estil romànic que caracteritzen els seus edificis.

+ INFO
Beget

Viatja enrere en el temps mentre camines per Beget, un petit poble dins la Vall que conserva pràcticament intacta la seva essència. Amb un estil rural, romànic i majestuós, aquest indret és ideal per a desconnectar i sentir la natura de la muntanya de ben a prop, mentre escoltes el pas de l’aigua dels rius que el travessen.

+ INFO
Freixenet

Freixenet, tot i que antigament va ser un municipi independent de Camprodon que incorporava el poble de Creixenturri, anomenat Freixenet de Camprodon, l’any 1965 es va convertir en una de les entitats de població que formen el municipi de Camprodon.

+ INFO
Cavallera

Els paisatges de la serra de Cavallera són uns dels més bonics de la zona. Muntanya amunt envoltada de prats verds i natura, aquesta serra està presidida pel pic més alt de la Vall, el Taga.

+ INFO
Salarsa

L’Església de Sant Valentí de Salarça és la protagonista d’aquest indret. Gràcies a la seva reconstrucció l’any 2018, s’ha aconseguit aturar el procés de degradació pels moviments sísmics de la zona i restaurar-la per tal de conservar una de les edificacions romàniques destacades del patrimoni cultural del municipi.

+ INFO
La Colònia Estabanell

La Colònia Estabanell és l’antiga colònia tèxtil de Camprodon, que en la seva època d’esplendor estava formada per una fàbrica tèxtil, una església, una escola i habitatges per als treballadors de les fàbriques. Va ser la primera que es trobava al costat del riu Ter.

+ INFO
Bolòs

El veïnat de Bolòs, censat amb una vintena d’habitants aproximadament, és un dels petits municipis de Camprodon d’on es destaca l’església romànica de Santa Maria de Bolòs, una església situada sobre un petit terraplè i sobre la riera de Bolòs.

+ INFO
Bestracà

Entre Beget i Oix hi trobem Bestracà. La Masia del Pairé, el Puig de Bestracà, l’ermita de Sant Andreu, les restes del castell i l’ermita de Sant Julià, en són els protagonistes.

+ INFO
Font Rubí
Creixenturri

Seguint l’aigua que baixa per la vila i a l’esquerra del Ter hi trobem Creixenturri, una localitat que fins al 1965 va pertànyer a l’antic municipi de Freixenet de Camprodon.

+ INFO