Gastronomia

No pots marxar de Camprodon sense fer un petit tastet gastronòmic dels productes principals del nostre municipi. Els embotits, els formatges, les carns de vedella i poltre, les galetes Birba o les trumfes de la Vall et portaran al paladar un sabor que et transportarà a les nostres terres.

Camprodon i la seva Vall són especialment coneguts per la restauració artesana de gran qualitat.

Embotits

La forta tradició ramadera i agrícola arrelada al nostre territori, s’ha caracteritzat per gaudir d’una cuina tradicional de muntanya de gran qualitat. Es per això que un dels productes de més valor són els embotits de la Vall de Camprodon. De manera artesana i tradicional, els embotits elaborats al municipi es veuen afavorits durant el període de curació natural que, respectant els temps correctes i amb l’altitud, la puresa de l’aire, la temperatura i la humitat ideals durant l’any, aconsegueixen que el resultat sigui immillorable.

+ INFO
Carn de vedella

La carn de vedella del Ripollès és fresca, tendra i de màxima qualitat. Té com a valor afegit la seva curosa procedència d’animals nascuts, criats i engreixats a l’aire lliure i en cases de pagès de la comarca, assolint els màxims nivells de benestar.

+ INFO
Carn de poltre

La carn de poltre és una carn amb un alt contingut de ferro, àcids essencials, proteïna i grans característiques nutritives. Gràcies a la gran afluència de la cria d’egües a la Vall, n’és un dels principals municipis distribuïdors, i se la considera un tresor i un luxe del Pirineu gironí.

+ INFO
Galetes Birba

La part més dolça de Camprodon està lligada a la família Birba, que des de finals del segle XIX han estat dedicats a la producció i elaboració de galetes artesanes.

+ INFO
Trumfes de la Vall de Camprodon

Un dels productes més emblemàtics de Camprodon són les trumfes que es conreen a les muntanyes del municipi. Amb un creixement lent i un cultiu respectuós amb la terra, acumulen més nutrients i unes qualitats organolèptiques excel·lents.

+ INFO