Font de Sant Patllari

La Font de Sant Patllari es troba ubicada en un indret recollit i és la font més estimada pels camprodonins perquè fa honor al patró de la Vila, Sant Patllari.

El seu entorn i la magnífica implantació paisatgística, la converteixen en una de les més especials. Vora la font també hi podem trobar la poesia de Joan Maragall en una pedra en forma de llosa.

Segons la llegenda, un monjo benedictí s’endugué de la catedral d’Embrun, als Alps francesos, les relíquies de Sant Patllari, ocultes en una bota que carregava un ase. Prop de Camprodon, l’ase decidí aturar-se i, amb les potes, colpejà tres cops el terra, d’on brollaren tres dolls d’aigua.

Durant la Festa Major de Sant Patllari (21 de juny) els veïns de Camprodon celebren un dinar popular de germanor en aquesta font que acaba amb una remullada al riu Ter. Des de l’anada a la Font fins a la remullada final, s’amenitza la festa amb música antiga i els ciutadans, que comencen tranquils, es va engrescant fins a desencadenar-se una eufòria general.