La Vall de Camprodon

La Vall de Camprodon, es consolida com un referent en el turisme actiu, natural, cultural i de lleure, forma part del Pirineu axial i agrupa els municipis de Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter. Seguint el riu Ter i el Ritort dins el municipi, hi ha dues valls orientades de nord a sud i unides a la zona de Camprodon. S’estructura per un sistema de corrents d’aigua, dibuixant una “Y” gairebé perfecta que comprèn el sistema muntanyós de Montfalgars i Costabona.

El relleu i els valors naturals, paisatgístics i ecològics de l’alta muntanya al fons de la vall, destaquen una important diversitat natural del territori, amb fantàstiques rutes tant per a excursionistes com per a amants de la BTT o el senderisme. A més, podràs descobrir la important petjada del romànic a la Vall i els seus elements arquitectònics.

Alguns dels llocs d’interès destacats de la vall són: El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, Beget, declarat Conjunt Patrimonial Històric i Artístic, amb l’església romànica de Sant Cistòfol (S.XII). L’eslgésia de Santa Cecília de Molló, o el frontal de l’eslgésia de Sant Esteve de Llanars. També podeu passejar  pel poble de Setcases, la Via Romana de Sant Pau de Segúries, els petits nuclis de muntanya com Espinavell, o Abella i La Roca a Vilallonga de Ter, entre altres.

Endinsat a la Vall!