Trumfes de la Vall de Camprodon

Un dels productes més emblemàtics de Camprodon són les trumfes que es conreen a les muntanyes del municipi. Amb un creixement lent i un cultiu respectuós amb la terra, acumulen més nutrients i unes qualitats organolèptiques excel·lents.
Gràcies a les condicions del nostre territori, l’alçada de la terra, les característiques del sòl i el clima rigorós, estan força temps a la terra i aconsegueixen una textura forta i un sabor profund i inigualable.
Aquest aliment nutritiu, equilibrat i ric en vitamina C, és exquisit i ple de possibilitats culinàries i matisos: es pot fer bullit, en puré, crema, escalivada, al forn, etc. i dona lloc a cremes, milfulls deliciosos, canamillanes, trumfes farcides, amanides, greixoneres, estofats, pastissos, o com a acompanyament de luxe!
A la Vall, la trumfa o patata s’ha cultivat des d’antic amb magnífics fruits, tot i que abans eren reflex d’una economia de subsistència i actualment es conreen com a activitat agrícola complementària.
Durant la tardor, la trumfa és protagonista i es fan diverses activitats al voltant d’aquest ingredient. A principis de setembre, a l’inici de la collita, se celebra la Fira de la Trumfa, amb la venda de trumfes, activitats, tallers, degustacions, concursos i campionats.